Een omheining versus een wintergroene haag

Ben je op zoek naar een afsluiting voor je tuin? Dan zijn er heel wat mogelijkheden. Van omheiningen uit kunststof of hout tot allerlei soorten hagen. Een wintergroene haag heeft op het eerste zicht een aantal voordelen, zoals het ecologische aspect. Toch zijn er tal van redenen waarom je beter een omheining kiest in plaats van een haag. Benieuwd? Lees het in onze blog!

Een wintergroene haag

Een wintergroene haag, de naam verraadt het al een beetje. Wintergroene planten blijven het hele jaar door groen. Dat wil zeggen dat ze geen bladeren verliezen. Bijgevolg bieden de dichtbegroeide planten dus bescherming tegen de wind en tegen nieuwsgierige ogen.

Let op! Wintergroen en winterhard zijn niet hetzelfde. Wintergroene planten behouden het hele jaar door hun bladeren, maar winterharde planten zijn planten die ook tegen vorst kunnen. Vergis je dus niet.

Waarom je beter kiest voor een omheining

Een haag lijkt op het eerste zicht een goede optie, maar er zijn toch wat nadelen aan verbonden. Zo brengt een haag heel wat onderhoud met zich mee. Afhankelijk van de gekozen planten moet je meerdere keren per jaar snoeien én zo’n haag brengt heel wat beestjes met zich mee. Wist je dat ze ook minstens 50 centimeter van de erfgrens moet staan? Je houdt dus best rekening met deze factoren of je kiest gewoon voor een degelijke omheining!

Een omheining plaats je 1 keer en kan je tientallen jaren onaangeroerd laten. Daarnaast is een omheining heel onderhoudsvriendelijk én duurzaam. Je weet dus zeker dat ze na een tijdje nog in even goede staat zal zijn.

weideafsluitingen

Bij VBK Afrasteringen vind je wat je zoekt

Een vaste afrastering bied je dus gegarandeerd veiligheid, privacy en bescherming. In onze winkel te Kerksken hebben we een mooi aanbod afrasteringen. Van gesloten tot open omheiningen en van houten tot aluminium exemplaren.

Ben je specifiek op zoek naar een afsluiting voor je weide met dieren? In onze vorige blog hebben we alle opties opgelijst. Je kunt kiezen voor een elektrische afsluiting of een afsluiting met extra gaas. Kom gerust langs in onze winkel en we helpen je graag verder.

Let op! We leveren de producten, maar plaatsen ze niet.

Gepubliceerd:
maandag 16 januari 2023 17:31