Paardenmuesli als volwaardig voer

We vertelden je in onze blog over het beste paardenvoer al dat ruwvoer zoals hooi of kuilgras de ideale voedingsbasis is. Kan jouw paard toch wat extra vitamines en mineralen gebruiken? Dan doe je er goed aan om ook krachtvoer te geven. Paardenmuesli is hiervoor een uitstekende keuze. Je leest hieronder waarom dat zo is!

Een mix van smaakvolle ingrediënten

Paardenmuesli kent geen vastomlijnde beschrijving. Elke muesli heeft een specifieke samenstelling van ingrediënten zoals luzerne, granen, spelt of lijnzaad. De muesli wordt vaak aangevuld met allerlei voedingsstoffen of zelfs gezonde kruiden.

Deze mix van natuurlijke maar smaakvolle ingrediënten mag terecht beschouwd worden als volwaardig paardenvoer. In tegenstelling tot paardenbrokken zijn alle muesli-ingrediënten zichtbaar. Zo weet je perfect wat je paard opeet.

Een voedzaam alternatief voor paardenbrokken

Paardenbrokken en -muesli zijn beide volwaardige voeders. Ze bevatten alle nodige vitamines, mineralen en spoorelementen. Brokken zorgen voor weinig darmprikkeling. Je paard neemt de voedingsstoffen wel minder goed op. Paardenmuesli zorgt dan weer voor meer prikkeling van de darmen. Het grote pluspunt hiervan is een betere spijsvertering én opname van voedingsstoffen.

Door de vaste en zichtbare structuur van muesli moet je paard ook meer kauwen. Hierdoor is er meer speekselproductie. Dat is toch wel belangrijk omdat speeksel helpt om alles beter door te slikken. Speeksel heeft ook een hoge pH-waarde en is daardoor een ideale buffer voor de maag.

De verschillende soorten paardenmuesli

Welke muesli je het best kiest hangt voornamelijk af van de behoefte, conditie en voorkeur van je paard. Je kan kiezen voor muesli met of zonder haver en zelfs zonder toegevoegde suikers. Uiteraard blijft een minimum aan suikers wel belangrijk om voldoende energie te hebben.

Bij VBK Afrasteringen vind je verschillende soorten paardenmuesli zoals de Herba- en Gerstemix van het merk Mijten. Beide muesli’s bevatten een specifieke mix van ingrediënten en zijn hierdoor geschikt voor verschillende types paarden. Maak kans op het winnen van 2 zakken paardenmuesli van Mijten en doe voor 1 maart 2020 mee aan onze Valentijnsactie.

Uiteraard ben je steeds van harte welkom in onze winkel voor persoonlijk advies op maat van jouw paard. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd:
dinsdag 11 februari 2020 09:32