Wat is het beste paardenvoer voor mijn paard?

Als je in een winkel staat of op internet zoekt is het heel begrijpelijk dat je vaak totaal geen idee hebt welk voer je het best kiest voor je paard. Veel merken beweren dat zij het beste paardenvoer verkopen, maar is dat wel zo? Wij leggen je in deze blog uit waar je op moet letten als het gaat over de meest geschikte voeding voor jouw paard.

Ruwvoer als basis

Voor een paard is het enorm belangrijk om gezond en vitaal te blijven. Een goede uitgebalanceerde voeding is dan ook cruciaal. Een paard is van nature een ruwvoedereter. Dit betekent dat het grootste deel van zijn voedsel hieruit dient te bestaan. De meest gebruikte soorten ruwvoer voor paarden zijn hooi en kuilgras. Beide producten hebben hun eigen voor- en nadelen.

De behoefte verschilt echter per paard. Een heel mager jong of oud paard heeft meer baat bij ruwvoer van hoge kwaliteit, zoals fijn, groen hooi. Een dik paard dat moet afvallen kan beter gevoerd worden met een zeer grofstengelige kwaliteit hooi. Stem de samenstelling van het ruwvoer af op de behoefte van je paard.

Beste paardenvoer

Krachtvoeding ter aanvulling

Ruwvoer is een goede voedingsbasis, maar mist vaak de nodige vitamines en mineralen. Het is daarom zeker aan te raden om je paard extra krachtvoeding te geven. Deze is afgestemd op de conditie en de werkzaamheden van je paard. Je hebt keuze uit brokken, muesli of een granenmix. Ze bevatten alle nodige vitamines, mineralen en spoorelementen.

De ideale balans tussen ruwvoer en krachtvoeding verschilt per paard. Een paard dat niet te veel werkt, eet ongeveer 3/4 ruwvoer en slechts 1/4 krachtvoer. Bij meer werk is een rantsoen met 2/3 ruwvoer en 1/3 krachtvoer aangeraden. Uiteraard mag er ook af en toe een paardensnoepje op het menu staan. Deze zijn uitermate geschikt als beloning.

Het beste paardenvoer?

Equifirst catalogus teaser

Zoals je hierboven kan lezen is het beste paardenvoer vooral afhankelijk van de conditie van je paard. Het is belangrijk om te zorgen voor een gebalanceerd dieet op basis van ruwvoer en krachtvoeding die bij jouw paard past.

Bij ons kan je terecht voor beide soorten voeding én persoonlijk advies op maat van jouw paard. Kom langs in onze winkel of download de EquiFirst productcatalogus. Hierin vind je een overzicht van verschillende soorten krachtvoeding als aanvulling op het ruwvoer. Wil je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder.

 

Gepubliceerd:
vrijdag 15 februari 2019 11:58