Je paardendeken wassen: kan je dat zelf doen?

Je paardendekens goed onderhouden is heel belangrijk. Zweet, stof en vuilrestjes werken eventuele schimmels, bacteriën en vervelend ongedierte namelijk in de hand. Je paardendeken wassen zet je dus best regelmatig op je to-dolijstje. Je vierhoevige vriend is je alvast ontzettend dankbaar!

Koester je paarden(dekens)!

Zoals bij zovele dingen, zorgt een regelmatige ‘poetsbeurt’ voor een langere levensduur. Besteed jij af en toe aandacht aan de properheid en frisheid van je paardendekens? Dan zal dit niet enkel de kwaliteit maar ook de isolatie en luchtdoorlatendheid van het deken ten goede komen. Je paard zal minder snel een geïrriteerde huid of een infectie oplopen en hierdoor gezonder blijven.

paardendeken wassen

Wat kan je zelf doen?

Er zijn veel soorten paardendekens maar de meeste zijn relatief groot en zwaar. Wil je jouw paardendeken zelf wassen? Dan wordt het vermoedelijk heel moeilijk om deze in de eigen wasmachine te stoppen. Maar hoe kan je je paardendekens toch zelf zo goed mogelijk reinigen?

Begin eerst met het wegborstelen van het losse vuil op het deken. Je kan hiervoor een harde handborstel gebruiken. Het lukt misschien niet om alle vuil en haren te verwijderen… Gebruik dan nog even je stofzuiger om het oppervlak zo proper mogelijk te krijgen.

Vervolgens spuit je het deken goed nat met de tuinslang. Met een zachte zeep schrob je de meest zichtbare vlekken zo goed als mogelijk proper. Je kan de zeep eventueel een halfuurtje laten inwerken. Spoel het deken nadien grondig schoon. Nog niet tevreden over het eindresultaat? Herhaal van in het begin en/of gebruik een grote ton om het deken extra goed te laten weken.

Laat je paardendeken wassen en/of herstellen bij VBK Afrasteringen

Je kan dus absoluut zelf je paardendeken wassen. Heel erg moeilijk is het niet maar het is wel een zware klus. Waarom zou je er dus niet gewoon voor kiezen om je paardendekens professioneel te laten reinigen? Bij VBK Afrasteringen ben je alvast in zeer goede handen!

Wij wassen niet enkel paardendekens maar herstellen deze ook indien nodig. Zo ben je zeker dat zowel jij als jouw paard langer kunnen genieten van je paardendekens. Voor meer informatie over onze reinigingsdiensten of voor een prijsindicatie: neem gerust contact op met ons of kom eens langs in onze winkel te Kerksken.

Gepubliceerd:
vrijdag 15 mei 2020 09:10