Insecten weghouden tijdens de warme zomermaanden

Muggen, wespen, vliegen, teken, … Deze vervelende beestjes zijn helaas niet in een-twee-drie weg te toveren, vooral tijdens de zomer. Ze verschijnen niet alleen op verschillende plekken en hoeken in huis maar kunnen ook een echte kwelling zijn.

Denk maar aan die verschrikkelijk jeukende muggenbeten of een gevaarlijke tekenbeet met de ziekte van Lyme als gevolg. Insecten weghouden staat dus best bovenaan je to-dolijstje en wij helpen jou daar graag bij!

Voorkomen is beter dan genezen

Het lijkt heel simpel en dat is het op zich ook wel. Door enkele slimme investeringen zoals het installeren van vliegenramen en -deuren hou je al zo veel mogelijk insecten buiten. Je hoeft het ook niet altijd ver te zoeken. Huisstofmijt komt bijvoorbeeld heel vaak voor tussen de lakens. Door je beddengoed wekelijks te wassen op 60°C of meer geef je deze diertjes alvast geen kans.

Insecten weghouden zonder chemische stoffen

Maar het vervelende gezoem van vliegen in huis of op je terras kan heel frustrerend zijn. In een eerdere blog gaven we alvast enkele nuttige tips om deze vliegen te bestrijden. Buitenshuis kan je bijvoorbeeld de ecologische vliegenval van Edialux gebruiken.

vliegen bestrijden

Wil je nog meer insecten weghouden zoals muggen, mieren, spinnen of teken? Dan raden we de biologische insecticidespray van Bio Kill aan. Wat ons betreft een echte topper:

-> Zowel voor buiten als binnen (bv. in de slaapkamer) en te verstuiven op vloeren, muren, ramen of in hoeken. Vooral dit laatste is handig tegen spinnenwebben.

-> Volledig geur- en kleurloos (dus geen vieze geuren) en geeft geen vlekken.

-> Voordelig in gebruik: 20% kameroppervlakte sprayen = 100% beschermd.

-> Blijft ongeveer 4 weken actief. In donkere ruimtes (bv. kelder) tot zelfs 3 maanden of langer.

         -> Biologisch afbreekbaar MAAR mag NIET RECHTSTREEKS gebruikt worden op kleine huisdieren die -10kg wegen (zoals katten of honden).

         -> De spray verstuiven in de leefomgeving van het huisdier (bv. mand of dekentje) is wel veilig.

Zoek je ook een veilige spray die je zelf mag gebruiken? Dan kan je de Care Plus Anti-Insect Citriodiol op basis van citroeneucalyptus gebruiken. Ideaal voor de meest gevoelige huid en voor kinderen vanaf 3 maanden.

Niet enkel jij of je familieleden kunnen last hebben van insectenbeten… Ook je trouwe viervoeter wordt bestookt door teken en vlooien. De Tickless ultrasone:

         -> is makkelijk te bevestigen aan de halsband van je hond;

         -> beschermt tot wel 12 maanden lang tegen vlooien- en tekenbeten;

         -> door middel van hoge geluidsgolven en dus zonder chemische stoffen.

Ontdek ons uitgebreid assortiment

In onze winkel te Kerksken hebben we bovenstaande en andere insectwerende middelen voor jou verzameld. Kom gerust eens langs en vraag ons naar de mogelijkheden of extra ‘anti-insecten’ advies.

Gepubliceerd:
woensdag 15 juli 2020 09:23