Hoe kan je vliegen bestrijden in de zomer?

Momenteel is het heerlijk vertoeven buiten. De zon schijnt volop en de temperatuur blijft maar stijgen. Tijd om te genieten van je tuin zou je denken, maar eenmaal buiten zwermen er tientallen vliegen rond je hoofd. Zo’n situatie is op zijn minst gezegd irritant. Ze verblijven bovendien graag in je stal of bij je binnen in huis. Hoe kan je deze vliegen bestrijden? Wij geven je een aantal tips.

Vliegen bestrijden bij een vliegenplaag

Waar komen ze allemaal vandaan?

Mooi weer en hoge temperaturen zijn de ideale omstandigheden voor vliegen. Ongewervelden (waartoe vliegen behoren) groeien namelijk sneller naarmate de temperatuur stijgt. Een vlieg legt in haar leven tussen de 400 en 600 eitjes. Een leven van een vlieg duurt ongeveer 30 dagen, maar binnen die 30 dagen kunnen haar nakomelingen ook alweer eitjes hebben gelegd. Tel daarbij de aanhoudende warmte en dan zit je binnen de kortste keren met een echte plaag.

Waarmee kan je deze vliegen bestrijden?

Er zijn een aantal maatregelen die je kan nemen om het aantal vliegen in huis of in de stal tegen te gaan. Zo kan je gebruik maken van een vliegenval. Dit is een zakje gevuld met vloeistof met een deksel waardoor de vliegen wel naar binnen kunnen maar niet meer naar buiten. Dit is ideaal voor rond de woning, dierenhokken, afvalcontainers, enz. Specifiek voor de stal bestaat er kleeflint van 400 meter lang met een zeer doeltreffende werking.

In de woning kan je gebruik maken van vensterstickers. Aangetrokken door het lokaas en de kleur van de sticker eten de vliegen van de lokspijs en sterven kort daarop. Let er wel op dat je deze op het meest zonnige raam kleeft, want dit werkt op basis van warmte.

Vliegen bestrijden vensterstickers

Elektrische vliegenvangers zijn ook erg populair om vliegen mee te bestrijden. Deze zijn voorzien van een blauwe lamp waar de vliegen door worden aangetrokken. Controleer daarbij wel het wattage van het toestel dat je wil aanschaffen. Deze zijn namelijk pas efficiënt vanaf 15 watt. Alle apparaten met minder wattage werken enkel voor het bestrijden van motten.

Kom langs in onze winkel

Bovenstaande en andere effectieve middelen kan je allemaal bij ons terugvinden. Sinds kort hebben we ook een ecologische vliegenval in ons assortiment. Kom gerust eens langs in onze winkel. Wij helpen je graag de vliegen bestrijden.

Gepubliceerd:
vrijdag 19 juni 2020 21:15