Gazononderhoud voorjaar: tips voor een fris gazon

De zachtere temperaturen doen hun intrede, de lente komt steeds dichterbij. Hoewel het geen echt strenge winter was, blijft gazononderhoud in het voorjaar belangrijk. Zo zorg je ervoor dat je gras tegen de zomer frisser, gezonder én groener is. Hoe pak je dat nu op een slimme manier aan? Dat vertellen we je hieronder!

Een eerste maaibeurt in maart

Ligt de temperatuur rond de 10°C en is je gazon droog? Dan kan je in maart alvast een eerste keer het gras maaien. Doe dat zeker met een grasmaaier met scherpe messen en op de hoogste stand. Je wil het gras natuurlijk niet te kort maaien.

Controleer ook zeker de zuurtegraad van je gazon met bijvoorbeeld een pH-strip. Blijkt de grond te zuur, dan moet je jouw gazon eerst kalken. Zo voorkom je de groei van mossen en verkrijg je een snellere en gezondere groei van het gras.

Gazononderhoud voorjaar

Verticuteer indien nodig

Merk je tijdens jouw gazononderhoud in het voorjaar dat er veel mos en onkruid groeit in het gras? Dan is verticuteren een goede oplossing. Hierdoor verwijder je mos, onkruid en oude grasresten. Na het verticuteren kan je grasmat wat kale plekken vertonen. Dit kan je eenvoudig herstellen door je gazon bij te zaaien met graszaad.

Het gras bemesten

Behalve in de winter doe je er ook goed aan om het gras elk seizoen te bemesten. Zorg wel dat je jouw gazon pas bemest nadat je het ongeveer twee weken voordien gekalkt hebt.

Er zijn tal van producten om je gazon te bemesten. In onze winkel helpen we jou graag om de juiste bemesting te kiezen. Het grote voordeel van bemesten is dat je gras voller en groener wordt en beter bestand is tegen mos en onkruid.

Gazononderhoud in het voorjaar? VBK Afrasteringen staat voor je klaar!

Een gazon goed onderhouden… dat doe je met de juiste kennis en producten. Heb je een gazon met veel klaver, mos en/of onkruid? Wij hebben de juiste producten in huis! Tot 15 mei 2020 geniet je van extra kortingen op de producten van Viano. Kom dus snel langs bij ons en ga voor een super groen gazon deze zomer!

Gepubliceerd:
woensdag 18 maart 2020 15:58