Weideafsluiting voor paarden? Hierop moet je letten

Wil je graag investeren in een degelijke weideafsluiting voor paarden? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar een kwalitatieve langetermijnoplossing waarbij veiligheid voorop staat. Er zijn een aantal zaken waar je best op let als je op zoek gaat naar de geschikte afrastering. We lijsten het graag voor je op.

De juiste weideafsluiting voor paarden kiezen

Een weideafsluiting voor paarden plaats je niet elke dag. Welke opties zijn er precies? Het meest gebruikelijke type omheining is een houten omheining, omdat het een duurzaam en stevig materiaal is. Je kan er ook voor kiezen om jouw houten afsluiting aan te vullen met (elektrische) draden. Zo ben je zeker dat jouw paard niet zal uitbreken.

Hierop moet je letten

  • Zorg ervoor dat de omheining stevig staat en gemaakt is om jarenlang mee te gaan.
  • Je houdt het best rekening met de hoogte van de omheining. Afhankelijk van de schofthoogte van je paard kan je kiezen hoe hoog je omheining wordt. Zorg er vooral voor dat de omheining een veilige hoogte heeft en het voor je paard duidelijk is dat er een barrière staat.
  • Zorg ervoor dat het paard zich niet kan verwonden aan de afsluiting. Vermijd dus scherpe hoeken of uitstekende nagels of schroeven.
  • Wil je graag dat de afrastering een bepaalde stijl heeft en past in de omgeving? Let dan op de look en feel van het hout en de omheining zelf.
  • Denk ook aan de praktische kant van jouw omheining. Heb je nood aan een weidepoort of een speciale omheining voor kleinere dieren? Dankzij maatwerk is er veel mogelijk.

weideafsluiting voor paarden

Kwalitatieve producten die een leven lang meegaan

We verdelen al jarenlang merken die garant staan voor kwaliteit. Betafence (schanskorven, omheiningsgaas, landbouwafrasteringen, draden en prikkeldraden) en Gallagher (weidepoorten en -omheiningen, afrasteringspalen, schrikdraden) staan beiden bekend om hun vakmanschap in afrasteringen.

Ontdek de mogelijkheden bij VBK Afrasteringen

De juiste weideafsluiting voor paarden kiezen? Ontdek ons aanbod in onze winkel te Kerksken. We staan voor je klaar met advies op maat van jouw noden.

Gepubliceerd:
maandag 29 april 2024 12:14