Vuurschaal met kookplaat voor vurige winteravonden

Een vuurschaal met kookplaat geeft een nieuwe dimensie aan gezellig samen rond het vuur zitten. Zo’n vuurschaal combineert de warmte van een buitenvuur met de geur en de smaak van de lekkerste gerechten. Ideaal voor winterse avonden vol vuur.

Vuurschaal met kookplaat, lekker gezellig

Op een vuurschaal met kookplaat kan je iets lekkers klaarmaken op een aantrekkelijke manier. Je creëert een mooi tuinvuur en op de kookplaat kan je makkelijk bakken en braden. Het is een leuke en avontuurlijke manier van koken die meteen voor een hoop sfeer in de tuin zorgt. De warmte die een vuurschaal uitstraalt, is bovendien erg comfortabel. Zelfs op winterse avonden.

Lekker op de vuurschaal

Op de kookplaat van de vuurschaal kan je makkelijk vlees of vis bakken. Een beetje olie op de plaat en lekkere kruiden erover is voldoende. Omdat de kookplaat op de vuurschaal erg warm wordt,  schroeit het vlees meteen dicht. Zo blijft het lekker sappig.

Naast vlees en vis, kan je ook heel wat andere dingen klaarmaken op de kookplaat. Groenten grillen bijvoorbeeld. Of camembert smelten in een houten doosje en dan lekker dippen met brood of selderstengels. Zelfs pannenkoeken bakken is een optie!

vuurschaal met kookplaat

Lekker boven de vuurschaal

Ook zonder kookplaat kan je lekkere snacks boven de vuurschaal klaarmaken. Het is natuurlijk een beetje anders, maar er zijn heel wat kleine hapjes die je zo kan bereiden.

-> Alleen al om marshmellows te kunnen roosteren zou je een vuurschaal kopen. Je prikt ze best op een lange stok om ze zo bij het vuur te houden. Ze zijn klaar als de buitenkant lichtbruin is en de binnenkant zachtjes gesmolten.

-> Ook kleine knakworstjes kan je opwarmen bij het vuur. Zorg dat je worstje goed vast zit, zo verlies je het niet in het vuur. Je kan ze gewoon zo opsmullen of tussen een broodje.

-> Zoetebek? Dan is een stukje fruit op een stokje boven de vuurschaal ook lekker. Denk aan meloen, ananas of stukjes banaan. Ook lekker is fruit in aluminiumfolie opwarmen aan de zijkant van de vuurkorf. Je kan dan ook combinaties maken zoals banaan met chocola.

Dankzij een vuurschaal met kookplaat lijkt het alsof je constant boven een schaal met lekkere warme hapjes staat. Iedereen kan mee rond de vuurschaal met een glas bubbels of een gluhweintje. En ook lang nadat iedereen gegeten heeft, kan je nog knus rond het vuur blijven staan.

Ben jij nieuwsgierig naar een vuurschaal met kookplaat? VBK Afrasteringen haalde ze in huis om sfeer en gezelligheid naar jouw tuin te brengen. Kom ze zeker eens bekijken!

Gepubliceerd:
maandag 14 december 2020 16:23