De voordelen van kurkuma voor je paard

Kurkuma? Nog nooit van gehoord? Dat kan, want het kruid is bij ons in België niet zo bekend in de dagdagelijkse keuken. De kans is echter groot dat je het wel al eens gegeten hebt, want het zit bijvoorbeeld in currygerechten. Naast het gebruik in de keuken, heeft het ook een geneeskrachtige werking bij mensen. Ook voor dieren, zoals paarden, blijkt het een effectief middel te zijn. We zetten de voordelen van kurkuma voor je paard op een rijtje.

Wat is kurkuma?

Kurkuma is een specerij die afkomstig is van de wortelstok van de plant Curcuma longa. Oorspronkelijk komt de plant uit India, waar ook de grootste oogst vandaan komt.

kurkuma voor je paard

Kurkuma voor je paard

Kurkuma heeft een positief effect op heel wat zaken. Zo heeft het bijvoorbeeld een ontstekingsremmende werking en heeft het een gunstige invloed op:

  • De vorming van artrose en artritis;
  • De lever en spijsvertering;
  • De luchtwegen;
  • De soepelheid van gewrichten, spieren en pezen.

Of je de voordelen van kurkuma voor je paard echt zal kunnen waarnemen is af te wachten, maar het zal zich alvast energieker voelen want het boost ook het immuunsysteem van je paard.

Wist je dat kurkuma het snelst in het lichaam wordt opgenomen in combinatie met zwarte peper of lijnzaadolie? In veel supplementen zit daarom al zwarte peper of lijnzaadolie verwerkt voor een snellere werking. Je kan kurkuma vooral verkrijgen in poedervorm voor oraal gebruik. Wil je graag een pijnlijke plek effectief verlichten? Dan kan je een kompres van kurkuma aanbrengen bij je paard.

kurkuma voor je paard

Voedingssupplement

Kurkuma is geen hoofdonderdeel van het voedingsplan voor je paard. Het wordt louter gebruikt als aanvulling op het reeds bestaande dieet. Elke situatie is anders, dus vraag daarom steeds raad bij je veearts voor het gebruik van kurkuma. Zo moet je extra aandachtig zijn bij paarden met een zwakke maag of paarden die drachtig zijn. Je moet ook goed opletten als je paard nog andere geneesmiddelen neemt.

kurkuma voor je paard

Paardenshop bij VBK Afrasteringen

Bij VBK hebben we allerhande spullen voor je paard. Van voeding en speeltjes, tot weideomheiningen en ruiterkleding. Ontdek onze producten in de winkel te Kerksken. Heb je specifieke vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Gepubliceerd:
maandag 03 juli 2023 18:00