Wat is het nut van een uitrijdeken voor je paard?

Waarvoor dient het? 

In de winter gebruik je een uitrijdeken in verschillende situaties. Tijdens koudere periodes komt een uitrijdeken je paard ten goede om de spieren op te warmen en warm te houden bij het rijden. Maar ook voor een geschoren paard bijvoorbeeld, is een uitrijdeken een goed idee als je buiten in de regen of koude gaat rijden. Eens de spieren warm zijn, kan het deken weer uit.

Uitrijdekens worden meestal gemaakt van fleece, al dan niet afgewerkt met een waterdichte binnenzijde. Fleece houdt je paard lekker warm en voert al het vocht af. Naast fleece wordt ook wol vaak gebruikt voor uitrijdekens. Die dekens zijn iets warmer, maar ook net iets zwaarder.

’s Zomers kan een uitrijdeken je paard dan weer beschermen tegen vliegen. Als je merkt dat je paard echt last heeft van de vliegen, kan je hem perfect een uitrijdeken aandoen. Zo vallen de vliegen hem niet meer lastig en kan jij in alle rust rijden.

Verder kan een uitrijdeken ook de veiligheid verhogen, zowel die van jou als van je paard. Door een reflecterend uitrijdeken te kiezen, zijn jullie beiden beter zichtbaar op donkere dagen.

uitrijdeken paard

Hoe kies je het juiste uitrijdeken voor je paard?

Om het juiste uitrijdeken voor je paard te kiezen, moet je eerst goed weten waarvoor je het wil gebruiken. Wil je bijvoorbeeld de spieren van je paard tijdens of na de training warm houden, kies je best voor een fleece uitrijdeken. De meeste uitrijdekens beschikken over een zadeluitsparing, waardoor het makkelijk gedragen kan worden tijdens het trainen. Wil je het deken makkelijk aan- of uitdoen tijdens de training, kan je gaan voor een deken met klittenbandsluiting. Als je veel buitenritten maakt, is een waterdicht deken aan te raden.

Verder is het belangrijk dat je een deken kiest dat goed past, en waar je paard zich goed in voelt. Zo mag het nergens trekken, drukken of schuren want dat zorgt – zeker op lange termijn – voor ongemakken.

Meer informatie?

Heb je graag meer informatie over uitrijdekens? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons. Wij helpen je graag bij het kiezen van alle accessoires voor jouw paard.

 

Gepubliceerd:
donderdag 15 juli 2021 17:03