Tuingereedschap opbergen? Dat doe je zo!

Of je nu je tuingereedschap wil opbergen om het pas een paar maanden later terug vanonder het stof te halen of om het de week erna al opnieuw te gebruiken, het is sowieso belangrijk om je gereedschap met zorg te behandelen. Hoe beter je er zorg voor draagt, hoe langer je geniet zal hebben van je materiaal. Hoe je tuingereedschap opbergen? Volg onze tips!

Tuingereedschap opbergen volgens ons handig stappenplan

  1. Schoonmaken is het begin van alles

Verzamel het gereedschap dat je wil opbergen om het grondig schoon te maken. Met een lauw sopje water en een beetje afwasmiddel kan je al het vuil van het materiaal poetsen. Vergeet niet om het heel goed droog te wrijven om roestvorming te voorkomen. Heeft het gereedschap houten handvaten? Dan moet je er zeker voor zorgen dat het goed opdroogt.

Tip! Is er toch roestvorming? Schrob het dan met een staalborstel.

  1. Onderhoud uitvoeren

Heeft jouw tuingereedschap onderhoud nodig, zoals het slijpen van messen of het smeren van een tandwieltje? Dan is het nu het perfecte moment.

  1. Tuingereedschap opbergen of ophangen

Na het schoonmaken en onderhouden van het gereedschap kan je het opbergen of ophangen. Aan de hand van een ophangsysteem kan je je gereedschap ophangen om extra ruimte te besparen. Wil je je tuingereedschap opbergen? Dat kan ook in een gereedschapskist, die je het liefst bewaart op een droge en vorstvrije plek. Gereedschap dat je nog nodig hebt doorheen de winterperiode, hoef je niet te ver weg te leggen.

Tip! Heb je een tuinhuisje of opbergkast? Misschien kan die ook een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Dan is het nu het ideale moment om ook daar werk van te maken.

Let op! Met tuingereedschap op batterijen ben je best extra voorzichtig. Volg daarom goed de instructies in de handleiding van het toestel.

tuingereedschap opbergen

Tuingereedschap bij VBK Afrasteringen

Tuingereedschap voor een klusje in de tuin of eerder voor professioneel gebruik? Je kan altijd rekenen op ons uitgebreid aanbod. Van harken en schoppen, tot hogedrukreinigers. Heb je een specifieke vraag? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren of spring eens binnen in onze winkel te Kerksken.

tuingereedschap opbergen

Gepubliceerd:
vrijdag 15 september 2023 10:14