Op deze manier kan je de taxuskever bestrijden

Heb je een vermoeden van de aanwezigheid van taxuskever op jouw planten? Vervelend, want het is vaak een echte plaag. De situatie lijkt misschien uitzichtloos, maar gelukkig zijn er wel wat oplossingen. Op deze manieren kan je de taxuskever bestrijden.

Hoe kan je de taxuskever herkennen?

De taxuskever, ook bekend als de gegroefde lapsnuitkever, komt voor in tuinen op o.a. siergewassen en fruitgewassen. Je herkent de plaag aan de hapjes langs de randen van de bladeren. Overdag zal je de beestjes niet zo vaak tegenkomen omdat ze vooral ’s nachts actief zijn. De aanwezigheid van de taxuskever is meestal een hele plaag en dat komt omdat ze zich heel snel voortplanten, want er is geen paring nodig. Vrouwelijke taxuskevers leggen eitjes en daaruit ontstaan nieuwe larven.

Let op! Zowel de larven van de kevers als de kevers zelf zijn schadelijk. Meer zelfs, de meeste schade aan je planten wordt veroorzaakt door de larven die in de grond aan de wortels zitten.

Taxuskever bestrijden? Zo doe je het!

Je kan de kevers van de planten plukken (dat doe je het best als het donker is, want dan zijn ze actief). Eens goed schudden aan de plant en onderaan alles opvangen kan helpen. Zorg ervoor dat er geen taxuskevers ontsnappen, want anders blijft de plaag bestaan.

Je kan de taxuskever bestrijden met biologisch afbreekbare middelen, bijvoorbeeld met compost met aaltjes (ook nematoden genoemd). Eenmaal de bodemtemperatuur boven de 10 graden ligt, kan je de aaltjes inzetten om op zoek te gaan naar de larven van de taxuskever.

taxuskever bestrijden

Succes!

Om een taxuskeverplaag te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig je planten te checken. Zorg ervoor dat er niet te veel plantafval achterblijft. Of kies voor planten die minder vatbaar zijn voor zulke plagen. Ben je op zoek naar goede bestrijdingsmiddelen om de taxuskever te bestrijden? Kom eens langs in onze winkel te Kerksken en ontdek ons ruime aanbod.

Gepubliceerd:
donderdag 21 maart 2024 18:04