Ga rimpels te lijf met slakkenslijm

Slakkenslijm op je gezicht? Dat klinkt waarschijnlijk niet als verwennerij, maar niets is minder waar. Veel producenten van schoonheidsproducten kiezen tegenwoordig voor dit ingrediënt omwille van de krachtige werking. Het is niet alleen heel goed voor je huid, maar het kan in de toekomst waarschijnlijk ook je leven redden. Reden te meer om je in deze blog wat meer over dit wondermiddel te vertellen.

Bij toeval ontdekt

Slakkenslijm wordt al eeuwenlang door de slakken zelf gebruikt om er hun huisjes mee te herstellen. Het zou echter ook een positief effect hebben op onze huid. Het maakt komaf met acne, vervaagt littekens én verjongt de huid. Het middel werd ontdekt in Chili, waar boeren verbaasd waren over hoe zacht hun handen waren nadat slakken erover gekropen hadden. Bovendien verdwenen wondjes op hun handen nadat ze in contact kwamen met slakkenslijm. Sindsdien wordt de slijmproductie van slakken gestimuleerd met een speciaal stofje, waardoor ze extra veel slijm produceren.

Slakkenslijm - slak op het gras

Het slijm is ook een handig hulpmiddel in het operatiekwartier. Uit onderzoek blijkt dat het helpt om natte oppervlakken te lijmen. De ‘bio-lijm’ is volgens de wetenschappers die er al mee hebben gewerkt bijzonder sterk en flexibel. Een onderzoeksteam van de Harvard-universiteit heeft het middel ondertussen al kunnen gebruiken om een gat in een varkenshart dicht te maken.

Hoe werkt slakkenslijm crème?

Verschillende schoonheidsmerken werken met slakkenslijm. De producten gaan huidveroudering tegen, kalmeren de huid en geven de huid een zijdezacht gevoel. Indien je de voordelen van slakkenslijm graag eens uitprobeert, hoef je dus geen echte slak over je huid te laten kruipen. Gebruik in plaats daarvan een crème op basis van slakkenslijm. Deze bevat de bestanddelen allantoïne, collageen en fruitzuur. Dit zijn stoffen die een positief en versoepelend effect op de huid hebben.

Probeer nu Masta huidverzorgingsproducten

Wil je graag eens een huidverzorgende gel uitproberen op basis van slakkenslijm? Spring dan snel eens binnen in onze winkel in Kerksken. Wij hebben verschillende producten van het merk Masta. Niet alleen zijn deze goed voor de huid, ze zijn ook erg geschikt als basis voor make-up.

Gepubliceerd:
woensdag 21 november 2018 16:08