Hoe kies ik de juiste paardenomheining?

Omheiningen zijn er in alle soorten en maten. Het aanbod is zo groot dat de juiste keuze maken een hele klus kan zijn. Om te bepalen welke paardenomheining je nodig hebt, kan je best enkele dingen in je achterhoofd houden. Ontdek het hieronder.

Met een paardenomheining heb je tal van mogelijkheden

Als je op zoek gaat naar de ideale paardenomheining heb je tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Zo zijn er afsluitingen uit hout of kunststof én in verschillende stijlen en groottes. Het soort omheining bepaalt de look die je weide krijgt. Wil je voor een westernlook gaan? Dan is onderstaand voorbeeld perfect voor jou. Hou je het liever traditioneel, dan kan je gaan voor een oerdegelijke standaard omheining.

paardenomheining

Kwaliteit en veiligheid staan voorop

Kwaliteit en veiligheid staan sowieso voorop in de keuze voor een degelijke afrastering. Voor een paardenomheining ga je best voor een omheining die wat hoger is. Het is ook beter voor de veiligheid van het paard als er geen scherpe randen aan de omheining zijn. Prikkeldraden worden absoluut afgeraden, want paarden kunnen zich eraan verwonden als ze door nieuwsgierigheid de draad van dichtbij willen bekijken. Een schrikdraad is daarentegen wel efficiënt. Die kan je op een kleine afstand van de omheining hangen. Zo voorkom je dat het paard tegen de omheining gaat schuren. Je vermindert de kans dat je paard uitbreekt en de omheining wordt gespaard van gelik en geduw of geschuur. 😉 Naast de omheining zelf is een weidepoort ook een belangrijk element waar je rekening mee moet houden. Een stevige poort is minstens even belangrijk als de rest van de omheining.

Paardenomheiningen bij VBK Afrasteringen

Ben je er al uit welke omheining voor jou de beste keuze is? Of twijfel je nog? We begeleiden je graag verder in jouw zoektocht. Aarzel niet om ons te contacteren of langs te komen in onze winkel in Kerksken. Afhankelijk van de gewenste afmetingen stellen we een prijs op maat voor je op. Naast vaste omheiningen, hebben we ook tijdelijke oplossingen in ons aanbod.

Ontdek o.a. de producten van Betafence en Gallagher in de winkel of neem hier alvast een kijkje in een van de brochures.

Let op! We verkopen de omheiningen, maar installeren ze niet.

Gepubliceerd:
donderdag 16 maart 2023 11:09