Paardenhoeven verzorgen tijdens de koude wintermaanden

Als paardenliefhebber weet je als geen ander dat een paard een intensieve verzorging nodig heeft. Naast het dagelijks voorzien van ruwvoer en vers water, is ook een dagelijkse hoefverzorging belangrijk voor de gezondheid van je paard. Nu de koude wintermaanden aangebroken zijn, herinneren we jou graag even aan het belang van paardenhoeven verzorgen.

Begin met het uitkrabben van de hoeven

Paardenhoeven verzorgen begint bij het dagelijks uitkrabben. En indien mogelijk liefst voor en na het rijden. Verwijder kleine stenen of andere voorwerpen met een borstel of hoevenkrabber. Let wel op dat je met de krabber de gezonde laag van de hoefhoorn niet beschadigt. Het uitkrabben van de hoeven is alvast de eerste stap om het risico op eventuele irritatie van de hoef te beperken.

Niet enkel tijdens de zomer, wanneer de hoeven vaak wat droger zijn, maar ook tijdens de winter is het belangrijk om te waken over het vochtgehalte van de hoeven. Door het natte winterweer kan je paard sneller last hebben van natte hoeven. Hierdoor kunnen er bacteriën ontstaan in de hoefstraal met ‘rotstraal’, een bacteriële infectie van de hoef, als gevolg.

Paardenhoeven verzorgen

Paardenhoeven verzorgen doe je met de juiste producten

Een goede hoefverzorging vraagt natuurlijk discipline en toewijding maar de gezondheid van je paard blijft toch het belangrijkst. Hiervoor kan je natuurlijk verschillende verzorgingsproducten gebruiken zoals de bio- en plantaardige producten van Leovet. Zo helpt de Hoof Lab Natural Oil Balm van dit kwaliteitsmerk om de vochtbalans van de hoeven optimaal te reguleren en te ondersteunen. Deze natuurlijke oliebalsem bevat bovendien biotine (vitamine H) die de hoefgroei bevordert.

Alles voor paarden en ruiters op één adres

Uiteraard speelt de juiste voeding, voldoende beweging, een afwisselende ondergrond en goed bekappen ook een belangrijke rol voor gezonde hoeven. We vertellen er je met plezier alles over in onze winkel. Spring dus gerust eens binnen en ontdek ons uitgebreid assortiment aan kwaliteitsproducten voor ruiter en paard. Van verzorgingsproducten voor de vacht, manen en huid van je paard tot zadels, rijkleding en andere ruitersbenodigdheden.

Ons aanbod wordt regelmatig aangevuld met nieuwe producten zoals de verzorgingsproducten van Leovet. Heb je een bepaalde vraag of ben je op zoek naar een specifiek product? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd:
maandag 25 november 2019 11:55