Je paard verzorgen in het najaar

De zomer is voorbij, het najaar is begonnen. De temperatuur gaat naar beneden en de dagen worden alsmaar korter en guurder. De tijd dat je met je paard elke dag in de zon buiten kon rijden ligt zo goed als achter ons. We zijn misschien wel verlost van muggen, vliegen en andere vervelende insecten maar we krijgen modder, regen, wind en kou in de plaats. In deze blog geven we je graag een aantal tips hoe je je paard het best kan verzorgen in het najaar.

Zorg voor een comfortabele stal

In het najaar wordt het alsmaar kouder en komt het paard vaker op stal te staan. Zorg er daarom voor dat de stal voorzien is van stalstrooisel van goede kwaliteit. Zo kan je o.a. kiezen uit:

– Houtkrullen;
– Stropellets;
– Vlaslemen.

paard verzorgen in het najaar

Doordat je paard in de herfst langer op stal komt te staan, verandert ook zijn voedingspatroon. Het is belangrijk deze veranderingen geleidelijk aan door te voeren zodat het paard en ook zijn spijsverteringsstelsel zich kunnen aanpassen.

Beschutting in de wei

Staat je paard in het najaar nog veel in de wei? Zorg dan voor een beschutte plek waar hij kan schuilen als het veel regent. Zo kan het paard beschutting opzoeken wanneer hij dat wil. Wordt het nog kouder of is je paard geschoren en niet gewend om elke dag in de wei te staan, dan is het aan te raden om een paardendeken te gebruiken. Ook hier heb je de keuze uit verschillende soorten, waaronder regen-, zweet-, outdoordekens etc.

Meer informatie over je paard verzorgen

paard verzorgen herfst

Bij VBK Afrasteringen kan je alles vinden om je paard(en) een veilige en gezonde thuis te bieden. Zo kan je bij ons terecht voor afrasteringen en stallen, maar tevens voor stalstrooisel, voeding en paardendekens. Ook voor ruiters hebben wij een ruim aanbod. Neem daarom contact met ons op of kom langs in onze winkel in Kerksken. Wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd:
maandag 24 september 2018 23:01