Met een outdoor mes heb je altijd een geschikte tool bij de hand

Outdoor messen zijn er in verschillende vormen, maten en materialen. Het kiezen van het juiste mes is niet zo eenvoudig. Wij leggen in deze blog uit wat een outdoor mes is, wat je ermee kan doen en hoe je dit het best onderhoudt.

Wat zijn outdoor messen en wat kan je ermee?

Een outdoor mes is een mes dat speciaal ontworpen is voor activiteiten in de natuur. Dat zijn er nogal wat, dus is er een enorme diversiteit aan outdoor messen op de markt. Je hebt jacht- en slachttypen, messen voor scouting, duiken en bergbeklimmen. Allemaal hebben ze hun eigen specifieke ontwerp en onderdelen. Ze kunnen voor een aantal taken worden ingezet, maar moeten in ieder geval kunnen snijden, hakken, kappen en steken.

Wij hebben de meest voorkomende outdoor messen voor jou op een rijtje gezet:

Outdoormessen

– Survival mes; Dit is een outdoor mes dat is aangevuld met functionaliteiten voor een overlevingstocht. Deze messen zijn oorspronkelijk bedoeld voor professionals in de natuur (boswachters, gidsen & reddingsdiensten).

– Zakmes; Dit lijkt op het survival mes, maar is veel compacter en lichter. Bovendien zijn alle functionaliteiten opgeborgen in het heft. Dit mes is meestal niet geschikt voor het ruige buitenwerk, maar kan perfect van pas komen als je onderweg bent.

– Vouwmes; Een inklapbaar outdoor mes, dat functioneel overeenkomt met een eenvoudig vast mes. Dit mes is geschikt om allerlei basishandelingen in de natuur mee te verrichten.

Hoe onderhoud je dit soort messen?

Het onderhoud is afhankelijk van het type mes en het soort materiaal waaruit het bestaat. Over het algemeen geldt dat je voor het schoonmaken van alle onderdelen van een outdoor mes, simpelweg een oud T-shirt of een stuk keukenpapier kan gebruiken. Wanneer het meeste vuil verwijderd is kan je met een paar druppels olie nogmaals alle delen behandelen om het echt helemaal proper te krijgen. Vergeet daarna niet de onderdelen te smeren. Let zeker op je vingers tijdens het schoonmaken van het lemmet.

Meer informatie

Outdoormessen winkel

Wil je graag een outdoor mes aanschaffen als handig hulpmiddel tijdens het vissen of een uitstap in de natuur? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze winkel. Bij ons vind je verschillende soorten outdoor messen. Onze medewerkers helpen je graag de juiste keuze te maken.
Gepubliceerd:
vrijdag 21 december 2018 16:50