Ongedierte in huis

In het kader van Wereldongediertedag op 6 juni gaan wij dieper in op de soorten ongedierte in huis. Want niemand houdt van ongewenste bezoekers, toch? We leggen je uit welke soorten het vaakst voorkomen in huis en hoe je ze kan bestrijden.

1. Muizen

Op nummer één van ongedierte in huis staan zonder twijfel muizen. Ze zijn snel en houden zich schuil in de spleten en kieren van je huis, in sommige gevallen zelfs tussen de muren. Hoe ze daar komen? Dat weet niemand. Maar hoe je er van af komt, weten we gelukkig wel. Muizenvallen zijn welbekend om muizen weg te werken. Hou het zo diervriendelijk mogelijk en ga voor een kooi- of kantelval. Zo kan je de muis levend vangen en nadien buiten vrij laten. Heb je last van een echte plaag? Neem dan contact op met een ongediertebestrijder.

ongedierte in huis

2. Mieren

Mieren zijn klein, maar kunnen voor grote frustraties zorgen. Ze komen meestal niet alleen en tasten vaak voedsel aan. Enkele tips om ze tegen te gaan: strooi babypoeder, zorg voor een schoon huis en bewaar eten afgesloten. Wil je ze koste wat het kost verdelgen? Ga dan voor een mierenval.

Ongedierte in huis

3. Vliegen

Vliegen zijn waarschijnlijk de meest vervelende soort ongedierte. Ze komen in de zomer plots tevoorschijn en werken iedereen op de zenuwen. Bovendien kunnen ze zelfs nefast zijn voor je gezondheid. Je krijgt ze weg met enkele specifieke geuren. Zet bijvoorbeeld een bakje met water en kruidnagel of azijn met citroen neer. Verder zijn ze ook geen fan van lavendel of basilicum. Een andere optie: laat je helemaal gaan met een vliegenmepper en werk zo al je frustraties weg.

4. Wespen

Wespen komen, net zoals vliegen, vooral in de zomer je huis binnen. Ze bouwen hun nesten zowel in als rondom je huis. Een wespennest in/aan je huis kan gevaarlijk zijn. Schakel dus meteen een ongediertebestrijder in!

Ongedierte in huis

5. Vlooien

Heb je huisdieren? Dan heb je waarschijnlijk wel al te maken gekregen met vlooien. Het zijn kleine parasieten die voornamelijk katten en honden aanvallen. Maar juich niet te vroeg… Ze bijten zeker ook mensen als ze de kans krijgen. Er bestaan verschillende anti-vlooiensprays voor je huisdieren, jezelf en je kleding. Het is belangrijk om besmet textiel op min. 60°C te wassen. Ook azijn is een wondermiddel bij het bestrijden van vlooien.

Hulp nodig om ongedierte in huis te bestrijden?

Heb je advies of hulp nodig om ongedierte in huis te bestrijden? Kom gerust langs in onze winkel te Haaltert! Wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd:
vrijdag 03 juni 2022 15:55