Onderhoud je gazon ook in het najaar

Je gazon heeft niet alleen in de zomer voldoende onderhoud nodig, maar ook in de herfst. Het kan namelijk wel wat extra verzorging gebruiken om sterk, stevig en gezond de winter door te komen. Wij geven je daarom een aantal tips zodat jouw gazon alvast voorbereid is op de kou.

Geef je gazon wat extra aandacht

De herfst heeft haar intrede gedaan en de winter is in aantocht. De bomen en heesters geven met hun bladverkleuring aan dat de zomer nu echt voorbij is. Al bij al is het nu het moment voor het najaarsonderhoud van je gazon, zodat deze klaar is voor de winter.

In de wintermaanden krijgt je gazon te maken met extreme weersomstandigheden zoals vorst en veel neerslag. Een dichte gezonde grasmat in het najaar zorgt ervoor dat je gazon deze gure periode goed doorkomt. Voorkom dat er een dikke laag bladeren op komt te liggen door deze regelmatig weg te harken. De bovenlaag wordt anders licht- en luchtdicht afgesloten waardoor mos kan ontstaan. Rij in oktober het gras voor de laatste keer af. Stel de messen van de grasmachine af op ongeveer 4-5 cm, zo voorkom je dat je het gras te kort maait.

De juiste voeding is belangrijk

In oktober heeft je gras nog een laatste bemesting nodig om gezond en sterk te blijven. Hiervoor zijn verschillende producten verkrijgbaar, zoals Viano Greencomfort Najaarsbehandeling. Dit is een speciale meststof om je gazon gezond en sterk de winter door te helpen.

Het bevat een verhoogde dosis kalium, wat de dichtheid en de weerstand van het gazon bevordert en tegelijk mosgroei tegengaat. Verder helpt magnesium voor een intense groene kleur. Ten slotte zorgt het voor een sterkere wortelontwikkeling en verbetert het de opname van voedingsstoffen in moeilijke omstandigheden.

Onderhoud je gazon met Viano Greencomfort

Wil je je gazon optimaal voorbereiden op de winter? Voed en onderhoud het dan met de producten van Viano. Je krijgt momenteel een GRATIS zak Viano zeewierkalk van 10 kg bij aankoop van 20 kg Viano Greencomfort Najaarsbehandeling. Kom dus snel langs in onze winkel te Kerksken.

Gepubliceerd:
maandag 07 september 2020 11:08