Help! Muizen of ratten in huis, wat nu?

De dagen zijn donker en de nachten zijn koud. Niets zo fijn om binnen onder een donsdeken dichtbij de verwarming te zitten. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de dieren die buiten leven. Knaagdieren zoals muizen en ratten zoeken beschutting tegen de kou en waar is het beter schuilen dan in een comfortabele stal of, liever nog, in een warm huis? Natuurlijk zit je niet op een bezoek van muizen of ratten te wachten, want ze kunnen behoorlijke schade aanrichten. Maar wat kan je doen tegen muizen of ratten in huis of stal?Rat en muis

Hoe schadelijk zijn deze knaagdieren eigenlijk?

Ratten vind je meestal in stallen. Ze leven graag in een groep samen en gebruiken graag buizen en leidingen om zich te verplaatsen tot vlak boven de voederplaats. Daarna komen ze pas tot op de grond. Looppaden zal je daarom meer boven dan beneden vinden. De (huis)muis daarentegen is meer actief in woningen. Het zijn bijzonder lenige diertjes die al aan een spleet van 8 mm hoogte genoeg hebben om binnen te komen!

Alhoewel ze beide redelijk klein zijn kunnen ze toch een hoop schade aanrichten, zoals schade aan je:

– Funderingen
– Leidingen en buizen
– Voorraad eten
– Gezondheid

Daarom is het belangrijk om gepaste maatregelen te nemen als je merkt dat er muizen of ratten rondlopen in je huis of stal.

Hoe bestrijd je muizen of ratten in huis of stal?

Zowel muizen en ratten zijn gewoontedieren. Ze volgen veelal dezelfde looppaden, meestal langs muren en vaste hindernissen. Hierbij vermijden ze open ruimten. Deze looppaden kan je herkennen aan uitwerpselen of loopsporen. Door muizen- of rattengif neer te leggen op deze looppaden zal de rat of muis zeker eens hiervan proeven. Zorg wel dat je voldoende lokaas neerlegt op meerdere plaatsen. Wist je namelijk dat muizen in tijden van weinig voedsel hun eten markeren met urine? Met als gevolg dat andere muizen hier niet meer van eten.

Ratten- en muizengif
Zorg er daarnaast voor dat alleen muizen en ratten bij het lokaas kunnen. Je kan in onze winkel speciale kooien verkrijgen waar je het muizen- of rattengif in kan leggen. Zo kunnen je huisdieren er niet van eten.

Meer informatie

Er zijn verschillende soorten lokaas te koop. Bovendien bestaan er ook mechanische verdelgers zoals muizen- en rattenvallen. Kom daarom langs bij ons in de winkel of neem contact met ons op. Wij kijken samen met jou naar de beste methode om snel weer van je muizen- en/of rattenplaag af te zijn.

Gepubliceerd:
donderdag 18 januari 2018 22:06