Waarom magnesium voor paarden onmisbaar is

Magnesium is een belangrijk mineraal voor het zenuwstelsel van je paard. Daarnaast draagt het bij aan een normale werking van de spieren. Dit is echter niet de enige functie. Wij leggen je in deze blog uit waarom magnesium voor paarden onmisbaar is en waarom het dus belangrijk is om je paard extra magnesium te voeren.

Waarvoor dient magnesium voor paarden?

Paarden kunnen niet zonder magnesium. Het is een mineraal dat hun lichaam niet zelf aanmaakt, maar alleen kan opnemen via de voeding. Het zorgt ervoor dat het zenuwstelsel goed functioneert, maar ook dat de spieren goed hun werk kunnen doen. Training en inspanning hebben vanzelfsprekend effect op de spieren van je paard. Magnesium bevordert het natuurlijk herstel van spieren én vermindert spierspanning. Gecombineerd met calcium ondersteunt magnesium ook een goede opbouw van hun botten.

Magnesium voor paarden

Voorkom stress en blessures

Een tekort aan magnesium kan zich uiten in stress of nerveus gedrag. In stressvolle situaties gebruiken paarden extra magnesium, waardoor de magnesiumbehoefte nog groter wordt. Bovendien ontstaan er makkelijker blessures doordat hun botten afnemen in sterkte. Het is dus van belang dat je je paard genoeg magnesium geeft om dit te vermijden.

Train je je paard intensief? Een paard verliest niet alleen magnesium door te zweten, ook geconcentreerd aan het werk zijn vergroot de magnesiumbehoefte. Sportpaarden hebben dus een verhoogde behoefte aan magnesium en het is belangrijk dat dit wordt aangevuld. Hoe meer een paard zweet en hoe meer een paard beweegt, hoe groter de behoefte van je paard is.

Extra magnesium bijvoeren

Doordat het gras en ruwvoer tegenwoordig weinig magnesium bevat is het belangrijk om de magnesiumbehoefte van je paard aan te vullen. Wij geven je graag persoonlijk advies op maat van jouw paard. Bij ons kan je terecht voor verschillende soorten krachtvoer en aanvullende voedingssupplementen met magnesium. Kom snel langs in onze winkel of neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Gepubliceerd:
donderdag 18 juli 2019 16:31