Kunstgras en honden: een goede combinatie?

Je wordt spontaan gelukkig als je je hond in de tuin ziet ravotten. Maar kan dat wel als je kunstgras hebt? Zijn kunstgras en honden een goede combinatie? Je komt het te weten in deze blog!

Gaan kunstgras en honden goed samen?

Veel mensen denken dat kunstgras niet geschikt is voor hun huisdieren. Het is artificieel gras, waardoor ze denken dat het de gezondheid van de dieren zal beïnvloeden. Vaak wordt gedacht dat honden kunstgras niet aangenaam vinden, of dat ze het snel kapot krijgen. Maar dat is niet het geval. Integendeel, huisdieren vinden kunstgras net erg leuk om op te ravotten. En er zijn nog tal van andere voordelen die samengaan met kunstgras en honden!

kunstgras-en-honden

Waar het gras altijd groen is

Als je je hond regelmatig loslaat in de tuin, weet je dat natuurgras niet bestand is tegen spelende huisdieren. Honden lopen het gras kapot of maken er hun hobby van om putten te graven. Resultaat: kale plekken en een ongelijke gazon vol putten.

Kunstgras is daarvoor een uitstekend alternatief. Het is stevig en slijtvast, en blijft permanent groen. Aangezien je hond geen aarde meer ruikt, zal hij of zij ook minder snel beginnen graven. En zelfs voor de echte deugnieten is er geen reden tot paniek! Ook al probeert je hond te graven, ons kunstgras is zo sterk dat zelfs grote honden het niet stuk krijgen.

kunstgras-en-honden

Nooit meer modderige pootjes in huis

Jouw hond vind het ongetwijfeld leuk om door de modder te rollen na een hevige regenbui. Jij bent er als baasje waarschijnlijk iets minder blij mee. Van slijk en smurrie heb je geen last als je voor kunstgras kiest. Kunstgras is voorzien van voldoende drainagegaten, waardoor water niet op je gazon blijft staan en het nooit modderig wordt. Zelfs bij nat weer kan je hond dus voortaan spelen in het gras.

Wat met het hondentoilet?

Je gazon is onvermijdelijk het uitverkoren plekje waar je hond zijn behoefte doet. Natuurgras kan hierdoor na verloop van tijd beschadigd raken. De hoge zuurtegraad van hondenurine zorgt voor brandplekken in je gazon. Het gras wordt geel op de plek waar je hond plast en sterft uiteindelijk af.

Kunstgras, daarentegen, is bestand tegen hondenurine. Als de hond plast, kan je de plek eenvoudig afspoelen. Er ontstaan dus nooit vlekken, en ook ontlasting is eenvoudig op te ruimen.

kunstgras-en-honden

Meer weten over kunstgras?

Wil je meer informatie over kunstgras? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw tuin?  Kom dan zeker langs in onze winkel in Kerksken! We leggen je graag alle opties uit!

Gepubliceerd:
woensdag 21 september 2022 17:07