Tips om je huisdier koel te houden

Het is puffen en zweten bij de warme temperaturen. Niet alleen jij ziet af, ook je huisdier heeft waarschijnlijk last van de warmte. Hoe handig het ook zou zijn, je huisdieren kunnen je niet vertellen dat ze het te warm hebben. Daarom is het aangeraden om je dieren een handje te helpen. Hierbij enkele tips om je huisdier koel te houden.

Herken de signalen

In de eerste plaats is het belangrijk om de signalen te herkennen. Je huisdier zal warm aanvoelen, sneller ademen, niet veel zin hebben om te eten en misschien ook rode slijmvliezen hebben.

Let op! Ook bij huisdieren zijn er risicogroepen die extra aandacht vragen, zoals zeer jonge of oude dieren, dieren met overgewicht of een donkere vacht en bepaalde specifieke rassen (bijvoorbeeld honden met korte snuiten zoals Mopshonden).

huisdier koel houden

Tips om je huisdier koel te houden

  • Zoek de schaduw op en houdt je huisdier zoveel mogelijk binnen in huis, waar het koeler is.
  • Voorzie voldoende vers en fris water, maar vermijd ijskoud water.
  • Geef je huisdier een verfrissende lekkernij zoals een ijsje of een stukje watermeloen.

Elk dier heeft specifieke noden bij warme temperaturen. Volg dus zeker onze tips op om je huisdier koel te houden en wees alert voor oververhitting.

Honden

Honden kunnen hun warmte enkel verliezen via de tong en voetzooltjes. Er bestaan voldoende koelproducten zoals matten, vesten en halsbanden om een hond af te koelen. Als je hond van zwemmen houdt is een frisse duik ook een perfecte manier om af te koelen. Honden met een dunne of lichte vacht kan je tegen de felle zon beschermen met speciale zonnecrème. Heeft je hond een dikke vacht? Borstel zijn vacht dan zeker eens extra door.

huisdier koel houden

Katten

Katten zoeken uit zichzelf vaker de koelte en schaduw op, maar ze vergeten soms voldoende te drinken. Ververs dus regelmatig het water of gebruik een drinkfontein. Zet op meerdere plaatsen in huis drinkbakken en plaats ze niet in de buurt van de eetbak.

huisdier koel houden

Knaagdieren

Plaats het hok uit de zon en zorg voor verfrissing door een bevroren waterfles in een handdoek te wikkelen. Je kan het hok ook koeler houden door een wit of nat laken op het hok te leggen.

huisdier koel houden

Verwen je dieren met een lekkernij van VBK

Wist je dat we bij VBK Afrasteringen zowel voor honden en katten, als voor vissen en konijnen gezond en kwalitatief voedsel hebben aan een lagere prijs dan de meeste A-merken? Ontdek ons volledig aanbod in onze winkel te Kerksken.

Gepubliceerd:
maandag 19 juni 2023 10:30