Een hogedrukreiniger gebruiken om snel en efficiënt schoon te maken

Ben je het beu om je terras of oprit uren te schrobben met een miniem resultaat? En zoek je een snelle en efficiënte manier voor het schoonmaken van deze zwaardere karweien? Dan is een hogedrukreiniger jouw redder in nood! En niet alleen voor je terras of oprit… Je kan een hogedrukreiniger gebruiken voor nog heel wat andere schoonmaakkarweien.

De “allesreiniger” onder de poetshulpmiddelen

Als je het ons vraagt dan is een hogedrukreiniger een onmisbaar schoonmaakitem. Je reinigt er namelijk zowat alles mee wat “buitenshuis staat”. Zo kan je een hogedrukreiniger gebruiken voor het schoonmaken van:

          -> je terras, oprit of gevel

Mos, groene aanslag of hardnekkig vuil spuit je in een-twee-drie proper. Je gebruikt hiervoor best een handig opzetstuk zoals een vuilfrees of roterende wasborstel. Met dit laatste hulpstuk heb je zelfs helemaal geen last van opspattend water of vuil. Een werkdruk van minimum 145 bar is aanbevolen.

          -> je voertuig(en)

Van een auto tot een fiets of caravan schoonspuiten… Met een hogedrukreiniger (en de vaak meegeleverde specifieke opzetstukken) is deze klus zo geklaard. Gebruik zeker een vlakke waterstraal en stel de waterdruk niet te hoog in (bv. tussen 126 en 145 bar werkdruk).

Hogedrukreiniger gebruiken

          -> kleinere reinigingstaken

Met een lichte hogedrukreiniger (tot 125 bar) maak je jouw terras- en tuinmeubilair of barbecue ook heel snel proper.

Wist je datje! Naast schoonmaken is een hogedrukreiniger ook handig om op bv. een buitenmuur verf te verwijderen. Stel de werkdruk in tussen 126 en 145 bar.

Opgelet! Om het even welke schoonmaakklus je wil klaarspelen met een hogedrukreiniger, let er altijd op dat:

          -> de waterstraal niet te krachtig staat (hout kan splinteren en zelfs harde materialen zoals tegels kunnen schade oplopen) – even uittesten voor gebruik dus;

          -> je voldoende afstand houdt tussen de spuitlans en het te reinigen oppervlak (30 cm is ideaal).

Een hogedrukreiniger gebruiken = waterbesparend

Een hogedrukreiniger lijkt veel water te verbruiken maar dat is slechts een indruk. De waterstraal is veel geconcentreerder (ten opzichte van een gewone tuinslang). Hierdoor reinig je niet alleen sneller maar ook efficiënter en ligt het totale waterverbruik een pak lager. Een win-win op alle vlakken dus!

Wij helpen je graag bij het kiezen van een geschikte hogedrukreiniger

Bij ons kan je terecht voor verschillende soorten hogedrukreinigers van Kärcher en Bosch. Afhankelijk van jouw specifieke situatie, helpen we je met professioneel en persoonlijk advies over wat voor jou de beste keuze is.

Heb je een groot terras of een grote oprit? Dan is ons Kärcher-aanbod het meest geschikt. Hier bieden we de professionelere hogedrukreiniger aan (vanaf model K5). Het voordeel ten opzichte van een hobby hogedrukreiniger is dat deze krachtiger is. Zo moet je bij gebruik niet na 2 uur een pauze inlassen (om het toestel te laten afkoelen).

Spring dus gerust eens binnen of contacteer ons voor meer informatie.

Gepubliceerd:
maandag 05 oktober 2020 16:27