De voordelen van een hardhouten omheining

Een afrastering rondom jouw tuin of weide is haast onmisbaar. Het lijkt misschien eenvoudig, maar de keuze voor een omheining kan je toch weloverwogen maken. Sterk, duurzaam én esthetisch? Dan is een hardhouten omheining een uitstekende keuze. Waarom? Dat leggen we je graag uit in onze blog.

Hardhout of zachthout?

Hout kunnen we indelen in hardhout en zachthout, maar wat is nu het verschil? Hardhout is afkomstig van loofbomen, zoals de eik of de esdoorn. Doordat loofbomen over het algemeen trager groeien, hebben zulke bomen een dichtere houtstructuur wat resulteert in een sterkere houtstructuur. Zachthout daarentegen komt van naaldbomen, zoals de spar of de ceder. Deze bomen groeien sneller, waardoor de structuur van het hout minder compact is en bijgevolg minder sterk.

Een waaier aan mogelijkheden

Kies je voor een hardhouten omheining die gesloten of open is, speciale versieringen heeft of er juist heel eenvoudig uitziet? Hout is naast een duurzaam materiaal ook een heel dankbaar materiaal om een eindproduct van te creëren. De mogelijkheden zijn eindeloos waardoor je zelf kan bepalen voor welke stijl je wil gaan.

hardhouten omheining

Hout heeft naast het esthetische aspect ook heel wat andere troeven:

  1. Hout is duurzaam en milieuvriendelijk.
  2. Het materiaal is bestand tegen heel wat weersomstandigheden en met minimaal onderhoud kan een omheining jarenlang mee zonder beschadiging.
  3. Je voegt heel wat waarde toe aan je tuin of weide.
  4. Je hebt heel wat mogelijkheden om de hardhouten omheining te personaliseren. Je kan er bijvoorbeeld een poort in verwerken en zelf kiezen welke uitstraling je wil geven aan je tuin of weide.

 

Een hardhouten omheining bij VBK Afrasteringen

Overweeg jij ook een hardhouten omheining? Neem dan zeker een kijkje in onze winkel te Kerksken. We hebben een groot aanbod omheiningen beschikbaar!

Gepubliceerd:
dinsdag 21 november 2023 10:42