Groene aanslag verwijderen van het terras, hoe doe je dit het best?

De winter is voorbij en de eerste zomerse dagen zijn alweer een feit. Maar na zo’n lange winter ligt een terras er vaak onverzorgd en vuil bij. Groene aanslag heeft zich meester gemaakt van je terrastegels en -planken. Ook fonteinen en waterbekkens kunnen aangetast zijn door deze groene smurrie. In het voorjaar kan je dan ook best je terras reinigen, zodat je er in de lente en zomer optimaal van kan genieten. Maar hoe kan je de groene aanslag verwijderen en wat is het nu eigenlijk precies?

Wat is groene aanslag?

Groene aanslag ontstaat voornamelijk tijdens de herfst en winter. Mossen en algen krijgen dan de kans om te groeien op plaatsen waar er lange tijd schaduw en vocht is. Dit ontsiert het zicht van je terras en het maakt de grond ook gladder, waardoor je zou kunnen uitglijden. De algen en mossen houden het water vast en na verloop van tijd zullen ook schimmels, vuil en bacteriën opduiken.
Groene aanslag verwijderenHet ene materiaal is al gevoeliger voor groene aanslag dan het andere. Toch kan deze aanslag zowat elk mogelijk materiaal (hout, natuursteen, tegels, stenen, marmer, metaal,…) aantasten.

Hoe kan je deze groene aanslag verwijderen?

Edialux For Green
Gelukkig bestaan er genoeg middelen op de markt om korte metten te maken met deze smurrie. Groene aanslag verwijderen kan je bv doen met Edialux For Green of BSI Anti Groene Aanslag. Deze producten zijn gemakkelijk te gebruiken, maken geen vlekken en tasten geen bouwmaterialen aan. Na enkele dagen is al je groenaanslag als sneeuw voor de zon verdwenen.Bovendien hoef je niet na te schrobben en sterven je gras of planten er niet van af als ze met deze producten in aanraking komen, zoals bij javel wel het geval is. Verder zorgt een groenreiniger voor een beschermend laagje over je terras, zodat groene aanslag minder snel terugkomt dan met javel.

TIP: Na de behandeling met de groenreiniger (maar ook met javel) zeker niet naspoelen met water!

Meer informatie

Wil je je terras reinigen of ben je nog op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op of spring binnen in onze winkel in Kerksken. Wij helpen je graag verder!

Gepubliceerd:
dinsdag 08 mei 2018 20:33